Thursday, May 29, 2008

ILHAM CORNER ~cute cover!


DS UCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA KARNADYA SOLUTIONS... (BOSS & SEMUA TEAM) KERANA TELAH MEMBERI KEPERCAYAAN DAN PELUANG UNTUK DS BERKARYA DALAM GENRE USAHAWAN MUDA INI.
SECARA JUJURNYA, ILHAM CORNER INI LAHIR DARIPADA PENGALAMAN FAMILI DS SENDIRI YANG SUDAH LAMA BERKECIMPUNG DALAM BISNES.
HARAPAN DS, SEMUA ADIK-ADIK JADIKAN NOVEL INI SEBAGAI BAHAN BACAAN DI MASA LAPANG KERANA ADA BANYAK INFORMASI, INSPIRASI, MOTIVASI YANG BOLEH MEMANDU KE ARAH KECEMERLANGAN DALAM KEHIDUPAN MENDATANG.
INSYA-ALLAH!

Friday, May 9, 2008

Tajuk Novel

Sekali lagi ds menghadapi isu ini yang nampak ringan namun tak kurang hebatnya dari segi pemasaran.

Memangpun, setiap kali mengarang sesebuah manuskrip, ds akan berhadapan dengan dilema... susahnya hendak memilih tajuk cerita! Sedangkan, jalan cerita, watak dan lokasi sudah siap sedia dipilih. Wah!!! Tak ubah seperti seorang direktor filem, kan? Ceh... perasan!

Apa-apa pun, novel bergenre bisnes ini bakal berubah tajuk. Itulah berita terkini yang telah disampaikan oleh pihak penerbit. Kemungkinan besar, ia bakal berubah kepada... jeng... jeng... jeng... ***** CORNER.

Sehingga kini, pihak KD sudah melantik designer yang cekap dan tentunya profesional untuk merekabentuk layout dan cover yang bersesuaian.

My Profil

My photo
Kota Kayangan, Wilayah Buana, Malaysia
~digelar Dewi Sukma di V Zuhrah, SMTU '88 ~penggemar novel cinta, misteri dsb ~suka b'khayal & b'borak sakan w'pun nampak mcm pendiam ~penulis novel remaja n cinta!
©2007 '' Por Elke di Barros