Tuesday, October 27, 2009

Pesta Buku Antarabangsa KL 2010

Pesta buku lagi! Tentu semua pengunjung blog ini dah nampak poster ini ditampal di lain-lain blog. Hmm... macam tak percaya aje, sekejap betul! Penat hari tu pun belum hilang lagi. Namun semangat berpesta buku ini tetap kuat. Kalau tengok kat tarikh tu, macam dah cantik sebab diadakan pada penghujung cuti sekolah. Cuma, masalahnya DS dah ada rancangan lain pada cuti sekolah tahun depan bermula 13 Mac. Hmm... dapat ke DS bertandang ke PWTC nanti? DS ni dijemput ke tak sebagai penulis? Dan, masih ada ke yang nak jumpa DS? Alahai...
Sahutlah kempen kerajaan, 'Bangsa Membaca Bangsa Berjaya'.


Gambar DS di PWTC, 2009.

.

p/s: Tak lama lagi novel baru DS akan menemui para pembaca cilik, err... mak dan ayah pun boleh gak nak tumpang baca... hehe! Tajuk sementaranya, Hati Emas. Tunggu ya!

Monday, October 19, 2009

Ulasan Novel MKC

Salam.

Tadi DS jalan-jalan cari ilham ke ruang siber dan rasa teruja apabila menjumpai blog yang serba pink ini, http://ehemsz.blogspot.com. DS baca sekilas tajuk entri tersebut, 'Mekar Kelopak Cinta' lalu terus membaca ulasan penuh tuan punya blog, Erin.

Siap dibuat dua ruangan yang berbeza untuk 'Best jugak cerita nie... kisah cinta' dan 'tapi yang tak brapa bestnyer'. Terima kasih banyak-banyak untuk Erin sebab sudi baca dan letak ulasan yang membina kat blog Erin. Dengan secara tak langsung, Erin telah mempromosi novel ini kepada kawan-kawan dan pengunjung blog Erin.

Semoga Erin terus memberi sokongan kepada penulis 'muda' seperti Kak DS dan segala budi baik Erin hanya Allah swt yang dapat membalasnya.

Tuesday, October 13, 2009

Salam 25 Syawal 1430H

Salam semua. Di bulan Syawal ini, DS ada 2 berita baik tapi... belum boleh dikhabarkan sebelum mendapat hitam-putih. Tunggu ya!

My Profil

My photo
Kota Kayangan, Wilayah Buana, Malaysia
~digelar Dewi Sukma di V Zuhrah, SMTU '88 ~penggemar novel cinta, misteri dsb ~suka b'khayal & b'borak sakan w'pun nampak mcm pendiam ~penulis novel remaja n cinta!
©2007 '' Por Elke di Barros