Tuesday, November 23, 2010

Hari Ulang Tahun DS

23 Nov hari ulang tahun DS. Banyak ucapan yg diterima di FB. Jika sudi, add DS di link FB ini..

http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100000419119278

Thursday, November 18, 2010

Utusan Rindu

Salam Aidiladha. Dah lama juga tiada novel baru. Bukan dah berhenti terus jadi penulis cuma tak aktif macam dulu-dulu. Sebab ilham tak datang selalu. Bila ada, tulis. Bila tak ada, termenung aje.
Untuk siapkan sebuah manuskrip juga memakan masa. Tak semestinya kita terus hantar tapi perlu disemak berulang-ulang kali untuk memperbaiki atau membetulkan segala kesilapan 'typing error'.
Kadang-kadang olahan 'kureng' jadi kenalah mantapkan terlebih dahulu. Kalau boleh, nak buat yang sehabis baik dan sesempurna mungkin agar pihak editor tak pening kepala sewaktu membuat pembacaan.

Menulis dan membaca adalah dua perkara yang berbeza terutama daripada sudut pandangan masing-masing. DS pernah mengutuk diri sendiri sebab mengarang ayat yang terlalu berbelit-belit.
DS pun sebetulnya, takut dengan editor. Maklum aje, DS tak mahir berbahasa dan menulis sekadar mengikut citarasa sendiri. Pun demikian, kerja seorang editor bukan mudah. Mereka memikul tanggungjawab yang amat berat. Untuk itu, DS ambil kesempatan di sini menzahirkan penghargaan yang tinggi buat mereka. Terima kasih banyak-banyak!
p/s: cantik gambar ni, ada flying loves.. tentu cantik jika diabadikan di kulit novel DS.. hehe!

My Profil

My photo
Kota Kayangan, Wilayah Buana, Malaysia
~digelar Dewi Sukma di V Zuhrah, SMTU '88 ~penggemar novel cinta, misteri dsb ~suka b'khayal & b'borak sakan w'pun nampak mcm pendiam ~penulis novel remaja n cinta!
©2007 '' Por Elke di Barros