Thursday, July 10, 2008

MSS 'Atma'

Minggu lepas, ada kawan DS yang sangat prihatin bertanya tentang mss yang pernah ditolak KD dan JS yang menggunakan tajuk, 'Atma'. Dia minta DS menghantar mss ini kepada penerbit yang lain.

Sebenarnya, secara peribadi, DS dah tak yakin nak tengok mss ini dijadikan novel. Mungkin berasa sedikit terkilan, namun DS sedar, ia ditolak kerana tak bersesuaian dengan kehendak penerbit tersebut.

Mss ini pernah ditampal di ruang blog satu lagi di bawah kategori e-novel. Di antara pembaca setianya ialah Adik Aieza. Menurutnya, cerita ini menarik terutama ia bertemakan cinta! Biarpun begitu, DS mengaku, perlu banyak belajar untuk menghasilkan sebuah mms yang bermutu. Bukanlah sekadar bercerita, tapi cerita yang nak disampaikan mesti logik selain mengandungi ilmu dan pengajaran kepada pembaca.

DS dah minta seorang rakan penulis untuk membaca mms ini. Nampaknya, ada beberapa perkara yang dia sentuh, komen dan juga kritikan yang membina. Kini, DS setia menunggu penilaian daripada pihak penerbit tersebut dan berharap, akan ada jawapan positif... insya'Allah!

No comments:

My Profil

My photo
Kota Kayangan, Wilayah Buana, Malaysia
~digelar Dewi Sukma di V Zuhrah, SMTU '88 ~penggemar novel cinta, misteri dsb ~suka b'khayal & b'borak sakan w'pun nampak mcm pendiam ~penulis novel remaja n cinta!
©2007 '' Por Elke di Barros