Wednesday, December 31, 2008

Sedutan Novel ~ MKCWakil Pengarah Kewangan, yang juga CFO, Encik Shahrul Najmi mengedarkan laporan kewangan syarikat untuk suku tahun pertama. Mereka membelek setiap halamannya tanpa prejudis, malah bangga dan berpuas hati. Sikap sesetengah daripada mereka itu agak mencurigakan Suffiya.

Tiba di hadapan Suffiya, Shahrul berhenti seketika. Rasa sudah hilang darah di muka Suffiya apabila pemuda itu tersenyum-senyum penuh makna. Semasa dia menghulurkan kertas, seakan-akan ada bicara di sebalik renungan matanya yang memukau. Suffiya ternampak cincin suasa berbatu zamrud di jari manis Shahrul. Rasa-rasa macam pernah tengok cincin seperti miliknya tapi, tak ingatlah di mana?

Shahrul tersenyum sumbing melihat reaksi dan ekspresi wajah Suffiya. Seperti malu-malu kucing. Malu, tapi mahu. Padanya, reaksi seperti itu menandakan Suffiya meminatinya. Dan, mungkin ada hati kepadanya, wow!
.
Oh my god! Dia terperasan pulak dah, kantoi! Rasanya seperti sudah hilang darah di muka; bibirnya dikemam-kemam.
.
“Err... terima kasih,” ucap Suffiya bernada gugup apabila sedar Shahrul masih tidak mahu berganjak. Dia menundukkan mata dan terus berdoa dalam hati agar tiada perkara bodoh yang akan berlaku.
.
“Kenapa?” Dengan suara yang perlahan, Haizad mengajukan pertanyaan kepada Suffiya. Saat itu, Shahrul sudah kembali duduk di kerusinya.
“Entah!” jawabnya ringkas.

No comments:

My Profil

My photo
Kota Kayangan, Wilayah Buana, Malaysia
~digelar Dewi Sukma di V Zuhrah, SMTU '88 ~penggemar novel cinta, misteri dsb ~suka b'khayal & b'borak sakan w'pun nampak mcm pendiam ~penulis novel remaja n cinta!
©2007 '' Por Elke di Barros